x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Declarația unică, cu bonificațiile de până la 10%, a fost publicată în Monitorul Oficial

Declarația unică, cu bonificațiile de până la 10%, a fost publicată în Monitorul Oficial

03 Iun 2020   •   17:28
Declarația unică, cu bonificațiile de până la 10%, a fost publicată în Monitorul Oficial

Noua Declarație unică, care include bonificațiile de până la 10%, a fost publicată în Monitorul Oficial. Termenul pentru completarea declarației este 30 iunie.

Astfel, bonificațiile de până la 10% reprezintă: 5% pentru plata la timp și încă 5% pentru depunerea online. Procentele au fost stabilite printr-o ordonanță de urgență din luna mai.

Potrivit ordonanței, „persoanele fizice vor primi o bonificație de 5% din impozitul pe venit, contribuția de asigurări sociale și contribuția de asigurări sociale de sănătate, reprezentând obligații fiscale anuale pentru anul 2019, dacă toate aceste obligații fiscale de plată se sting prin plată sau compensare, integral până la data de 30 iunie 2020 inclusiv. Va fi aplicată o bonificație de 5% din impozitul pe venit, contribuția de asigurări sociale și contribuția de asigurări sociale de sănătate, pentru depunerea Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice prin mijloace electronice de transmitere la distanță, până la 30 iunie inclusiv. Aceasta se acordă numai dacă este îndeplinită condiția de acordare a bonificației pentru plata în termenul anunțat.”

 

×