x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Denominare - Leul greu nu va creste preturile

Denominare - Leul greu nu va creste preturile

28 Iun 2005   •   00:00
Denominare - Leul greu nu va creste preturile

BNR crede ca magazinele urmaresc fidelizarea clientilor si nu un profit marginal.

Banca Nationala a Romaniei nu se asteapta ca aparitia leului nou sa fie insotita de o crestere a preturilor.
"De la 1 martie, oamenii vad leul nou in preturi. Toti comerciantii s-au pregatit pentru data de 1 iulie si nu cred acum, dupa ce au afisat in urma cu trei zile pretul in lei noi mare, sa-l vada toata lumea, pentru ca vine data de 1 iulie, sa mai schimbe inca o data etichetele, sa rotunjeasca", a declarat Mugur Stet, purtatorul de cuvant la BNR. Acesta a precizat ca marii retaileri au decis deja sa rotunjeasca preturile in favoarea clientului, deoarece merg mai degraba pe fidelizarea acestora, decat pe obtinerea unui profit marginal.

POSTA. Unitatile postale din mediul rural vor fi inchise in zilele de 29 si 30 iunie, in timp ce in localitatile urbane activitatea va fi oprita in intervalul 30 iunie, ora 12:00, si 1 iulie, ora 10:00, informeaza un comunicat al Companiei Nationale Posta Romana (CNPR). Activitatea de distribuire se va desfasura normal, cu exceptia subunitatilor postale din mediul rural, care in intervalul 29-30 iunie nu vor efectua servicii financiare (incasari si plati), distribuind doar corespondenta, abonamente presa, trimiteri Prioripost. Facturile emise de Distrigaz Sud si Electrica Muntenia Sud nu vor fi incasate de unitatile postale in intervalul 30 iunie-3 iulie.

BURSELE. Bursa de Valori Bucuresti si Bursa electronica Rasdaq au suspendat toate tranzactiile pana la 4 iulie, pentru a putea instala noile softuri adaptate la leul greu. Pretul actiunilor nu se va rotunji, ci va fi exprimat cu patru zecimale.

×
Subiecte în articol: economic