x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Directorii din cadrul MTI au salarii sub 4.700 de lei

Directorii din cadrul MTI au salarii sub 4.700 de lei

19 Feb 2010   •   00:00

Directorii generali ai companiilor aflate în subordinea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii au salarii nete sub 4.693 lei, plafonate la nivelul salariului de secretar de stat, informează MTI.



Potrivit Ministerului, în întocmirea proiectelor de buget pe anul 2010 ale operatorilor economici s-a luat în calcul actuala legislaţie, care prevede că salariile directorilor generali ai companiilor şi societăţilor sunt plafonate la nivelul salariului de secretar de stat.

Ordonanţa de Guvern care prevede plafonarea respectivă expiră, însă, în data de 30 iunie 2010, iar proiectele de buget au fost întocmite strict conform acestei realităţi legislative.

Astfel, în proiectele bugetelor de venituri şi cheltuieli, drepturile salariale ale directorilor generali ai operatorilor economici s-au calculat conform prevederilor OUG 114/2009. De la 1 ianuarie 2010 până pe 30 iunie 2010, indemnizaţia lunară este la nivelul funcţiei de secretar de stat.

Potrivit ordonanţei, începând cu data de 1 iulie 2010, câştigul lunar urmează să fie stabilit prin Hotărârea membrilor Consiliului de Administraţie în contractul de mandat, dar el trebuie să corespundă strict realităţilor economico-sociale din acel moment.

Guvernul are autoritatea să decidă, însă, prelungirea valabilităţii Ordonanţei care prevede că salariile managerilor operatorilor economici sunt plafonate la nivelul salariului unui secretar de stat, astfel că directorii generali şi-ar putea menţine actualele câştiguri lunare (plafonate la nivelul funcţiei de secretar de stat) pe parcursul întregului an.

La operatorii economici care au înregistrat profit în 2009, nivelul cheltuielilor cu personalul nu va depăşi nivelul anului precedent, actualizat cu indicele de inflaţie.

La operatorii economici care au înregistrat pierderi în anul 2009, cheltuielile cu personalul în 2010 vor fi la nivelul celui înregistrat în 2009.

 

×
Subiecte în articol: redactie