x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Directorul executiv al Rockefeller& Co s-a sinucis în condiţii neclare

Directorul executiv al Rockefeller& Co s-a sinucis în condiţii neclare

15 Sep 2009   •   00:00

James S. McDonald, şeful companiei de investiţii şi management a activelor Rockefeller& Co, şi membru în Consiliul de Administraţie al NYSE Euronext, bursa de la New York, s-a sinucis în Massachusetts, potrivit Wall Street Journal.

El avea 56 de ani. Barclay McFadden III, prieten al lui McDonald a spus luni noaptea că acesta s-a sinucis şi că familia nu mai are alte comentarii.
James S. McDonald a fost director executiv al firmei din 2001.

Compania a evoluat de la un birou în 1882 al magnatului petrolului John D. Rockefeller pentru a manageria o parte din banii familiei. La momentul morţii lui, o parte din cele 28 de miliarde de dolari din administrarea sa erau chiar ale familiei.

McDonald a terminat dreptul la Harvard si era in acelasi timp si presedinte al consiliului de administratie al Japan Society in New York. In mai, el a fost unul dintre cei trei directori al CIT Group, cea mai mare banca pentru intreprinderi mici si medii, care sa se retraga din consiliul de administratie. CIT a fost foarte lovita de criza. Austin Shapard, directorul financiar al Rockefeller &Co a preluat conducerea firmei. 

×
Subiecte în articol: economic