x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Doi încarcă, doi descarcă!

Doi încarcă, doi descarcă!

de Elena Stan    |    10 Sep 2009   •   00:00
Doi încarcă, doi descarcă!
Sursa foto: /JURNALUL NAŢIONAL

DN1 este distrus zilnic de sutele de camioane care transportă materialele necesare construcţiei Autostrăzii Bucureşti - Ploieşti. Camioanele circulă supraîncărcate, iar autorităţile care le pot amenda închid ochii.



Transportatorii rutieri sunt supăraţi pe autorităţile care permit distrugerea drumurilor. "Pe DN1 se văd semnele dezastrului, deoarece banda unu pe sensul Ploieşti - Bucureşti, între localităţile Bărcăneşti şi Tâncăbeşti, porţiune reabilitată în urmă cu doar doi ani, este identică cu starea infrastructurii de pe Centura Capitalei înainte de reabilitare. Drumul este brăzdat de gropi, formându-se şanţuri pe urmele anvelopelor camioanelor de mare tonaj ce nu respectă greutatea maximă autorizată, depăşind-o şi cu peste 60 de tone, iar autorităţile competente închid ochii. Controalele CNADNR sunt din ce în ce mai prezente pe toate drumurile naţionale, cu excepţia DN1. Aceştia aplică amenzi de sute de milioane pentru depăşiri de greutate cu 500 de kg, în timp ce adevăraţii distrugători de drumuri îşi văd de treabă", a declarat Augustin Hagiu, preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT).

DEZASTRU
Hagiu susţine că Radu Berceanu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, închide ochii la ce fac firmele care construiesc tronsonul de autostradă Bucureşti - Ploieşti. "Nu este normal ce se întâmplă pe DN1. Berceanu se face că nu vede că firmele care construiesc Autostrada Bucureşti - Ploieşti distrug drumul. Este vorba despre un drum naţional, care va fi reparat tot din bani de la bugetul statului, de la Compania Naţională de Drumuri", ne-a declarat Augustin Hagiu. "Toate drumurile judeţene ce fac legătura dintre DN1 şi lucrările aferente Autostrăzi Bucureşti - Ploieşti ce traversează comunele ilfovene şi prahovene Baloteşti, Moara Vlasiei, Tâncăbeşti, Snagov, Siliştea, Gruiu, Potigrafu, Balta Doamnei sunt distruse complet, pentru refacerea lor urmând să se cheltuiască alţi bani publici, ce se vor întoarce tot la aceste firme protejate", potrivit FORT.

AMENZI
"În cursul acţiunilor de control desfăşurate pe DN1, în perioada ianuarie-iunie 2009, personalul cu drept de control al CNADNR a aplicat 140 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 600.700 de lei, pentru încălcarea prevederilor OG 43/1977 privind regimul drumurilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare", ne-a declarat Mihaela Hurezeanu, reprezentant al Serviciului Comunicare şi Relaţii Internaţionale din cadrul CNADNR. Cuantumul amenzilor contravenţionale este de până la 8.000 de lei.

×
Subiecte în articol: economic