x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Două mari bănci franceze au fost retrogradate

Două mari bănci franceze au fost retrogradate

14 Sep 2011   •   07:45
Două mari bănci franceze au fost retrogradate

Agentia de evaluare financiara Moody's Investors Service a revizuit in scadere ratingurile de credit ale bancilor franceze "Credit Agricole" si "Societe Generale", transmite Reuters.

De asemenea, Moody's a mentinut ratingurile "BNP Paribas" sub revizuire, pentru o posibila retrogradare, anuntand ca profitabilitatea si capitalul bancii furnizeaza un tampon adecvat pentru a sprijini expunerea bancii la Grecia, Portugalia si Irlanda.

Premierul elen, Giorgos Papandreou, va sustine astazi o teleconferinta alaturi de presedintele francez Nicolas Sarkozy si cancelarul german Angela Merkel. Discutiile se vor axa pe analizarea crizei datoriei grecesti si au loc pe fondul temerilor privind o posibila intrare a statului elen in incapacitate de plata.

Moody's a revizuit in scadere, cu o treapta, ratingul pentru depozite si datorii al Societe Generale de la "Aa2" la "Aa3", cu perspectiva negativa. In cazul "Credit Agricole", calificativul acordat pentru stabilitatea financiara a fost retrogradat cu o treapta, de la "C plus" la "C", iar ratingul pentru depozite si datorii a fost revizuit in scadere, cu o treapta, de la "Aa1" la "Aa2", scrie Agerpres.

Ratingul pe termen lung "Aa2" al "BNP Paribas" a fost pastrat sub revizuire, pentru o posibila retrogradare.


×