x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Două societăți din grupul Enel au un nou director general

Două societăți din grupul Enel au un nou director general

06 Mai 2021   •   14:29
Două societăți din grupul Enel au un nou director general

Companiile Enel Energie și Enel Energie Muntenia au un nou director general. Acesta este Marius Chiriac, fost coordonator al activității Enel X România. Cele două societăți dețin împreună cel mai mare portofoliu de clienți pe piața concurențială de energie electrică din țară.

Michele Abbate, cel care a condus companiile de furnizare de energie electrică și gaze naturale ale grupului Enel în România, începând cu luna septembrie 2017, va prelua o altă poziție în cadrul Grupului Enel.

„Ne bucurăm să îl avem pe Marius Chiriac în funcția de director general al Enel Energie și Enel Energie Muntenia. Cunoștințele sale în domeniul furnizării energiei și gazelor naturale împreună cu experiența sa în coordonarea strategiilor de afaceri îl fac un candidat ideal pentru acest post. Aș dori, de asemenea, să-mi exprim aprecierea față de Michele Abbate pentru munca excelentă pe care a făcut-o în ultimii patru ani în calitate de director general al companiilor de furnizare a energiei Enel și să-i doresc succes în noua poziție”, a spus Carlo Pignoloni, CEO & Country Manager Enel România.

„M-am alăturat echipei Enel acum 14 ani, când România făcea primii pași către liberalizarea pieței de energie electrică pentru consumatorii casnici, proces în care m-am implicat activ. Companiile de furnizare Enel au fost încă de la început jucători principali în procesul liberalizării ceea ce a făcut ca, astăzi, 76% dintre clienții casnici din portofoliul acestora să fie pe piața concurențială, cea mai mare pondere dintre toți furnizorii mari din România. Sunt onorat să încep un nou capitol în cadrul Enel Energie și Enel Energie Muntenia pentru a duce la bun sfârșit acest proces complex al liberalizării pieței de energie”, a declarat Marius Chiriac, director general Enel Energie și Enel Energie Muntenia.

Mediafax

×
Subiecte în articol: enel marius chiriac