x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Dulciurile au devenit produse de lux. Prăjiturile, mai mici dar mai scumpe

Dulciurile au devenit produse de lux. Prăjiturile, mai mici dar mai scumpe

07 Noi 2022   •   15:40
Dulciurile au devenit produse de lux. Prăjiturile, mai mici dar mai scumpe

Creșterea galopantă a prețurilor la alimente afectează și dulciurile, ale căror prețuri au crescut cu circa 25%, față de anul anterior.

Producătorii și comercianții au găsit și alte soluții pentru a face față inflației galopante și majorării costurilor la energie și materii prime. Aceștia au redus orele de program și încearcă să folosească utilajele speciale dar au luat și măsuri care îi afectează pe consumatori, precum reducerea cantităților. Prin urmare, iubitorii de dulciuri vor plăti mai mult pentru o prăjitură, care va fi însă mai mică. 

Prețurile dulciurilor s-au majorat cu circa 25% însă producătorii estimează că acestea vor mai crește până la sfârșitul anului, putând chiar să se dubleze, scrie antena3CNN. 

Prin comparație, o felie de tort, de aproximativ 150 de grame, costa 20 de lei în 2021, în timp ce acum este 25 de lei, iar până la sărbătorile de iarnă ar putea ajunge la 30 de lei. 

Materiile prime pentru dulciuri au crescut semnificativ. Astfel că uleiul costă cu 47% mai mult, zahărul s-a scumpit cu 50%, făina cu 35% iar untul cu 34%.

 

 

×
Subiecte în articol: dulciuri scumpiri zahăr unt făină ulei prajituri