x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie După Europa cu două viteze vine cea cu dublu standard

După Europa cu două viteze vine cea cu dublu standard

de Adrian Stoica    |    27 Feb 2017   •   19:00
După Europa cu două viteze vine cea cu dublu standard

Autorităţile române vor solicita date suplimentare privind posibila practică a dublului standard al produselor, atât de la Comisia Europeană, cât şi de la marile reţele comerciale, a informat Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA)


ANSVSA a precizat într-un comunicat că acţionează în contextul măsurilor dispuse de autorităţile competente din Ungaria, Cehia şi Slovacia, de verificare a unei posibile diferenţe de calitate a produselor comercializate pe piaţa est-europenă şi cea vestică (produse alimentare, produse de curăţenie etc.).

“România este considerată o piaţă de mâna a doua, în care se cumpără produse ieftine, însă cel care trebuie să respingă alimentele slabe calitativ este consumatorul, deoarece producătorul oferă ceea ce cere piaţa, susţine  preşedintele Federaţiei Romalimenta, Sorin Minea. Readucerea în discuţie a acestui subiect este în opinia sa „mult zgomot pentru nimic”.

 

Reuniune a Grupului Vişegrad

Liderii din patru state ale Europei Centrale se vor întâlni în această săptămână pentru a solicita Uniunii Europene să acţioneze împotriva marilor companii alimentare care folosesc ingrediente de calitate inferioară în produsele destinate vânzării în statele mai sărace, potrivit presei internaţionale. Liderii celor patru state din Grupul Vişegrad - Cehia, Ungaria, Polonia şi Slovacia.

Pentru depistarea eventualului dublu standard în privinţa calităţii alimentelor produse în vestul Europei se va constitui o comisie formată din reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii, Agenţiei Naţionale Sanitare Veterinare şi ai Protectiei Consumatorului

×