x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Echipamentele HoReCa – succesul unei afaceri prospere

Echipamentele HoReCa – succesul unei afaceri prospere

14 Mai 2021   •   16:23
Echipamentele HoReCa – succesul unei afaceri prospere

Echipamente HoReCa – de ce ai nevoie de ele cum te ajută să îți îmbunătățești afacerea. Este cunoscut faptul că în orice domeniu ai activa, atât timp cât lucrezi cu persoane calificate, vei avea și rezultate bune. Acest lucru se aplică și în cazul echipamentelor de lucru, cu atât mai mult în industria HoReCa, întrucât personalul calificat și echipamentele potrivite sunt un real ajutor în succes unei afaceri.

În afacerile în care există flux continuu de oameni, precum hotelurile, restaurantele și cafenelele, este esențial să domine ambientul plăcut și calitatea. De la designul interior și până la aparatura folosită, este important să se pună accentul pe calitate. Iar pentru fiecare tip de afacere este necesar și un anumit tip de aparatură, special concepută pentru a ajuta la o mai bună funcționare.

Având utilaje HoReCa de calitate, asiguri pe lângă eficiență și un flux mai bun. Unele sarcini pot fi automatizate cu ajutorul acestora, astfel încât forța de muncă se distribuie pe alte sarcini ce au nevoie de o mai mare atenție sau de timpi mai mari de lucru manual.

Timpii de lucru ai personalului pot fi folosiți mult mai eficient în acest fel. Cu toate acestea, este nevoie de atenție la alegerea echipamentelor profesionale. Pe piață sunt disponibile multe produse destinate industriei HoReCa, este important să înțelegi că unele îți pot fi de folos, pe când altele mai mult te-ar putea încurca.

Trebuie să îți cunoști bine nevoile înainte de a face achiziții de echipamente de lucru, pentru a te asigura că alegi doar produsele de care ai nevoie. Recomandat este să apelezi la un singur distribuitor, atât cât este posibil, pentru a putea achiziționa toate echipamentele în același timp.

 

În câte categorii se împart echipamentele pentru HoReCa?

După cum am menționat, fiecare afacere are nevoie de o anumită aparatură HoReCa, este foarte posibil ca ceea ce este de folos unor afaceri, să nu fie și altora, ci mai mult să încurce. În industria HoReCa, de cele mai multe ori, când ne raportăm la echipamente, ne raportăm automat la bucătărie, întrucât acest aspect este de un mai mare interes. Preparatele se pregătesc cu rapiditate, în condiții de maximă siguranță și calitate.

Printre tipurile de echipamente HoReCa, poți alege dintre următoarele:

  • Echipamentele profesionale de bucătărie generală: aici se încadrează mașinile pentru gătit, grill-urile profesionale, cuptoarele profesionale, tigăile, friteuzele și mașinile pentru bain-marie.
  • Echipamentele pentru fast-food: de nelipsit sunt aparatele pentru grill-uri, vitrinele de banc și aparatele pentru specialități, precum shaorma, kebap, hot-dog etc.
  • Echipamentele pentru pizzerie: accentul cade pe cuptoarele profesionale, fie cele electrice, fie cele cu vatră, pe malaxoare și pe vitrinele calde de expunere.
  • Utilaje pentru cofetării, simigerii și covrigării: nu la fel de multe ca la o bucătărie clasică, însă totuși suficiente aparate și în acest caz. Malaxoarele și vitrinile de expunere sunt cu siguranță de nelipsit, cât și cutter-ele.
  • Aparatură HoReCa pentru ambalare și vidare: sunt afaceri care fie asigură mese de cattering, fie care au servicii de livrare. În acest caz sunt mai mult decât necesare aparatele care permit vidarea și ambalarea produselor. Acestea se regăsesc însă și în rândul celorlalte tipuri de bucătării, pentru o mai bună depozitare și păstrare a anumitor alimente. De asemenea, acestea sunt necesare și pentru a asigura o mai bună igienă și siguranță a calității.

Pe lângă aceste utilaje HoReCa, care pot diferi de la un tip de afacare la alta, în componența oricărei bucătării profesionale trebuie să se regăsească și aparatură, precum:

  • Vitrine frigorifice
  • Rafturi metalice pentru depozitare
  • Mobilier eficient (de preferat din lemn sau inox, în funcție de specificul fiecărei afaceri).

Pentru a crea un aspect de unicitate, asigură-te că alegi echipamente potrivite spațiului pe care îl ai și că acestea pot fi organizate în siguranță, fără a încurca personalul în desfăşurarea activităților. Echipamentele trebuie să se potrivească atât cu spațiul, cât și unele cu altele. Ai nevoie de un flux continuu, tocmai de aceea recomandarea este să alegi produse complementare.

Alege furnizori de echipamente de încredere, care îți pot asigura doar produse de calitate. Doar în acest fel te poți bucura de eficiență și eficacitate, iar afacerea poate prospera. Pe TOPK găsești o gamă completă de echipamente HoReCa, pentru toate tipurile de afaceri.

 

×