x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC-BUSINESS/Stirile zilei

ECONOMIC-BUSINESS/Stirile zilei

02 Feb 2005   •   00:00

3 FEBRUARIE 2005

Leasing - Piata de 4-5 miliarde de euro

In 2005, piata leasingului va depasi doua miliarde de euro, a apreciat presedintele asociatiei Societatilor de Leasing din Romania (ASLR), Cornel Coca Constantinescu. "Conform datelor ASLR, in primele zece luni ale anului precedent au fost incheiate contracte de 1,4 miliarde de euro, nivel egal cu cel consemnat pe ansamblul anului 2003", a adaugat Constantinescu. In perioada urmatoare, ASLR isi propune sa modifice legislatia privind operatiunile de leasing si societatile de leasing si sa infiinteze o autoritate de reglementare a pietei leasingului din Romania. (Elena Stan)

Portile de Fier - Defectiune la hidrocentrala

Unul dintre grupurile Hidrocentralei Portile de Fier, modernizat in anul 2000 de compania elvetiana VA Tech Hydro, a fost oprit pentru verificari, constatandu-se fisurarea a doua palete ale rotorului. "Ansamblul rotor-turbina se afla inca in garantie contractuala, pana la finalizarea lucrarilor la toate grupurile", se precizeaza in comunicat. Oprirea grupului hidrocentralei nu va determina reducerea puterii centralei, debitele pe Dunare fiind reduse in aceasta perioada. (A.N. Ionescu)

Gaze - Resurse in nordul Moldovei

Transgaz va extinde o conducta spre cele doua puturi din campul petrolier Balca, blocul Brodina, situat la circa 15 kilometri de Radauti, unde compania britanica Europa Oil a descoperit resurse care pot fi exploatate comercial, se arata intr-un comunicat al acesteia. Pe langa blocul Brodina, Europa Oil&Gas mai detine participatii curpinse intre 15% si 47% din licentele de explorare/exploatare ale altor patru perimetre petroliere de pe teritoriul Romaniei. Compania este listata la Bursa din Londra. (A.N. Ionescu)

Piata - Bere de 1,25 miliarde de euro

Piata berii a atins, anul trecut, 1,25 miliarde de euro, in crestere cu 10% fata de 2003, a declarat ieri directorul general al Patronatului Societatii Producatoare de Bere din Romania (PSPBR), Vifor Versescu. "Vanzarile au crescut cu aproximativ 14%, la 14,6 milioane de hectolitri", a spus Versescu. Cu toate ca rezultatele au fost in crestere, ele nu au atins nivelul asteptat de producatori, in special din cauza vremii mai racoroase din perioada de vara.
×
Subiecte în articol: economic