x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC/INFO

ECONOMIC/INFO

27 Ian 2005   •   00:00

28 ianuarie 2005
PATRONATE. Uniunea Patronatelor din Romania sustine adoptarea unui act normativ care sa generalizeze metoda de conversie in obligatiuni a datoriilor catre buget ale firmelor de stat si private, masura care ar mentine locurile de munca si ar garanta recuperarea restantelor. "S-a dovedit ca aceasta practica a avut efecte sociale, in primul rand, dar si fiscale", a declarat Ovidiu Nicolescu, membru al Uniunii.

IMPOZITARE. Reprezentantii intreprinderilor mici si mijocii solicita impozitarea dividendelor primite de persoanele fizice pentru anul 2004 cu cota de 5%, considerand ca impunerea cu impozitul majorat la 10% ar insemna aplicarea retroactiva a legislatiei fiscale. "Orice lege fiscala se adopta la jumatatea anului pentru anul viitor", a declarat, presedintele CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu.

AMANARE. Liberalizarea contului de capital ar putea avea loc fie la jumatatea acestui an, fie ar putea fi amanata, a afirmat premierul Calin Popescu Tariceanu. Initial, prin Regulamentul Valutar, acordarea accesului nerezidentilor la depozite in lei pe termen scurt era programata pana cel tarziu la data de 10 aprilie 2005. eprezentantul FMI la Bucuresti, Graeme Justice, a declarat insa ca liberalizarea totala a contului de capital nu poate fi luat decat in conditiile in care se reduc serios cheltuielile guvernamentale.

×
Subiecte în articol: economic