x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC/Info

ECONOMIC/Info

26 Ian 2005   •   00:00

27 IANUARIE 2005
SCAD INVESTITIILE. Investitiile straine directe vor putea ajunge in 2005 la peste 3 miliarde de euro, dar o data finalizate privatizarile programate, nivelul va fi greu de atins incepand cu 2006, considera directorul executiv al Consiliului Investitorilor Straini (CIS), Ruxandra Badila. "Previziunile pentru acest an cuprind cu siguranta privatizarea CEC si ce a mai ramas de privatizat din domeniul energetic. La acestea se adauga si proiectele greenfield care vor aparea in 2005", a precizat Badila.

BANI SAPARD. Comisia Europeana a majorat cu 16,5 milioane de euro sumele anuale destinate Romaniei pentru 2005, respectiv 2006. In total, Romania va primi 175,2 milioane euro/an, prin Programul SAPARD. Banii vor fi repartizati pentru modernizarea unitatilor agroalimentare (22 milioane euro) si pentru infiintarea exploatatiilor agricole viabile (11 milioane euro). Romania va cofinanta sumele suplimentare cu alte 11 milioane euro. (Florina Zainescu)

DRACULA BULGARESC. Bulgarii vor sa profite si ei de numele "Dracula". "Domnitorul valah Vlad Tepes, mai cunoscut sub numele de contele Dracula, si-a castigat infricosatoarea porecla la Ruse. Acest lucru a rezultat in mod clar din ultimele descoperiri arheologice facute in orasul dunarean bulgar", a anuntat directorul Muzeului regional de istorie, Nikolai Nenov, scrie Standart.

×
Subiecte în articol: economic