x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC/Stirile zilei - 13 august 2004

ECONOMIC/Stirile zilei - 13 august 2004

13 Aug 2004   •   00:00

Atributii - Control la piratii informatici

Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI) a primit atributii de control referitoare la combaterea pirateriei informatice, prevazute in noua lege a dreptului de autor si drepturi conexe. Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor (ORDA) si IGCTI vor incheia, in perioada urmatoare, un protocol de colaborare pentru combaterea pirateriei software. In primele sapte luni ale acestui an, IGCTI a efectuat peste 3.000 de controale in domeniul audiovizual, al radiocomunicatiilor si al pietei de echipamente radio si terminale, valoarea amenzilor insumand peste 600 de milioane lei.

Esec - Alstom a atras mai putin capital

Proiectul de redresare financiara lansat de grupul de inginerie francez Alstom a adus fonduri de 1,75 de miliarde de euro, sub asteptarile administratiei, care spera la o capitalizare de 2,2 miliarde de euro. Grupul a emis titluri cu drepturi preferentiale, garantate partial de statul francez, si a transformat in actiuni o parte din datorii. Din emisiunea de actiuni, Alstom a obtinut 1,508 miliarde de euro, dar conversia creantelor s-a realizat sub asteptari, aducand o participatie la capital de 240 de milioane de euro, fata de nivelul scontat de 635 de milioane de euro.

Oferta - Ahmetov vrea Fortpres Cug

Compania ucraineana Dombassa Industrialnai Union (DUI), al carui patron este proprietarul echipei de fotbal Sahtior Donetk din Ucraina, miliardarul Rinat Ahmetov, a depus singura oferta concreta la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), pentru preluarea pachetul majoritar de actiuni ale Combinatului de Utilaj Greu (CUG) Cluj-Napoca. Mircea Ursache, presedintele AVAS, a declarat ca reprezentantii sindicatelor societatii CUG au anuntat AVAS ca vor sprijini firma din Ucraina in dorinta de preluare a combinatului. CUG este privatizata la pachet cu societatea Fortpres Cluj, metoda prin care fosta Autoritate pentru Privatizare a mai incercat anul trecut sa treaca in proprietate privata cele doua firme. (Catalin Budescu)

×
Subiecte în articol: economic