x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC/Stirile zilei - 2 iunie 2004

ECONOMIC/Stirile zilei - 2 iunie 2004

02 Iun 2004   •   00:00

PIB-ul a crescut cu 6,1%

Produsul intern brut al Romaniei a crescut, in primul trimestru al acestui an, cu 6,1%, in termeni reali, fata de aceeasi perioada a lui 2003, informeaza Institutul National de Statistica. Astfel, valoarea acestuia a atins 405.354,5 miliarde de lei. Avansul a fost favorizat de majorarea activitatii din industrie si constructii, aceste sectoare avand o pondere de 35,8% la formarea PIB. In acelasi timp, consumul total a crescut cu 8,1%, sustinut de majorarea cu 8,4% a consumului in gospodarii. ( Florina Zainescu)

AVAS are patru vicepresedinti

Prin decizii ale primului-ministru, ieri au fost numiti cei patru vicepresedinti ai Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Acestia sunt: Victor Dumitriu, vicepresedinte pe probleme de postprivatizare si relatia cu Parlamentul, Cristiana Radu, vicepresedinte pe probleme de privatizare si administrarea societatilor comerciale din portofoliul AVAS, Elena Mateescu, vicepresedinte pentru coordonarea activitatii de valorificare a activelor bancare, si Roxana Bichel, vicepresedinte pentru relatia cu organisme internationale, integrare europeana si aplicarea Legii 10/2001. (Catalin Budescu)

Petrolul, mai scump cu un dolar

Preturile barilului de titei au crescut cu un dolar, marti, dupa ce un atac al militantilor islamisti din Arabia Saudita s-a soldat cu moartea a 22 de persoane si a accentuat teama legata de instabilitatea politica in cel mai mare stat exportator de titei din lume. Titeiul de referinta din SUA s-a scumpit cu 1,02 dolari (aproape 3%), fiind cotat la 40,90 dolari/baril in primele tranzactii. Pretul titeiului Brent a urcat cu 1,17 dolari si a ajuns la 37,77 dolari/baril. (Mediafax)
×
Subiecte în articol: economic