x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Electricitate - Amenintarea secetei

Electricitate - Amenintarea secetei

de Adrian N. Ionescu    |    11 Ian 2007   •   00:00
Electricitate  -  Amenintarea secetei

Energia electrica s-ar putea scumpi de la 1 aprilie, din cauza secetei care va scadea productia de energie hidrosi a majorarii pretului carbunelui.

Energia electrica s-ar putea scumpi de la 1 aprilie, din cauza secetei care va scadea productia de energie hidrosi a majorarii pretului carbunelui. "Vom revizui calculele si vom vedea ce impact vor avea noile conditii asupra preturilor", a declarat ieri Nicolae Opris (foto), presedintele ANRE. Opris a refuzat sa faca o prognoza, spunand ca tocmai anul calduros ar putea topi mai repede zapezile de pe munti, pentru a reumple lacurile de acumulare.

Hidroelectrica va livra in 2007 aproximativ jumatate din energia furnizata anul trecut, din cauza gradului scazut de umplere a lacurilor, potrivit unor surse din companie, citate de NewsIn. Pretul carbunelui livrat de catre SNLO a crescut de la 1 ianuarie, intre 8% si 11%. Datorita structurii productiei energetice din Romania, efectele reducerii productiei hidroelectrice si ale scumpirii carbunelui nu vor fi compensate de ieftinirea gazelor naturale de import.

×
Subiecte în articol: economic