x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Emil Boc: Banii din împrumutul UE trebuie să ajungă în investiţii

Emil Boc: Banii din împrumutul UE trebuie să ajungă în investiţii

05 Mai 2009   •   00:00

Împrumutul contractat de România de la Uniunea Europeană va fi utilizat doar pentru investiţii, nu pentru salarii şi pensii, susţine primul-ministru Emil Boc.



"Banii merg pe investiţii. Astăzi ei merg pe investiţii, aşa sunt prevăzuţi în bugetul de stat. Şi, să ne ajute Dumnezeu, să nu fim nevoiţi vreodată să modificăm această strategie pe care o avem", a precizat premierul, citat de Agerpres.

El a explicat că sumele împrumutate vor fi utilizate pentru menţinerea locurilor de muncă în contextul crizei economice: "Împrumutul de la Uniunea Europeană este destinat finanţării deficitului bugetar. Astăzi, deficitul bugetar este numai pe investiţii şi aşa dorim să fie în continuare. Adică aceşti bani pe care îi împrumutăm sunt, în fapt, meniţi să menţină locurile de muncă ale românilor, să creeze noi locuri de muncă prin sprijinirea masivă a investiţiilor publice masive în infrastructură, transport, sănătate".

Primul ministru a făcut aceste declaraţii la Camera Deputaţilor, unde participă la o şedinţă consacrată Zilei de luptă împotriva discriminării persoanelor cu handicap.

×
Subiecte în articol: economic