x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ernst & Young - Polul investitiilor straine directe

Ernst & Young - Polul investitiilor straine directe

de Adrian N. Ionescu    |    15 Feb 2007   •   00:00
Ernst & Young - Polul investitiilor straine directe

Romania va fi si in urmatorii trei ani cea mai atractiva destinatie pentru investitiile straine directe in Europa de Sud-Est (ESE), inaintea Poloniei si Cehiei, dar are probleme in competitia cu tarile din regiune in privinta infrastructurii transporturilor si telecomunicatiilor, a stabilitatii politice si a calitatii vietii, potrivit unui studiu realizat de Ernst & Young (E & Y), bazat pe interviurile cu 200 de manageri de varf din companiile lumii.

"Romania a promovat in «liga I» a investitiilor straine, care nu mai tintesc profiturile mari aferente riscurilor mari, ci vor profituri mai sigure cu riscuri mai mici si mai ales o calitate mai buna a conditiilor oferite afacerilor", a spus ieri Marc Lhermitte (foto), partener al E & Y si sef al Departamentului pentru locatii internationale.

Aceasta ar fi explicatia pentru care investitorii considera ca Romania va fi cea mai atractiva tara din ESE, desi in urmatorii trei ani nu vor fi gata multe autostrazi si nici mediul politic nu-si va schimba metehnele inradacinate inca din secolul al XIX-lea. Totusi, "investitorii inteleg bine mediul, vor sa stie ce au de facut, isi asuma anumite riscuri, dar nu le plac riscurile politice imprevizibile pe termen scurt", este de parere Camelia Horlaci, partener executiv al E & Y Romania.

COSTURI. Potrivit studiului E & Y, Romania este cea mai atractiva in privinta costurilor (mai ales a celor legate de forta de munca) si a "disponibilitatii locatiilor pentru investitii". "Costurile terenurilor sunt inca destul de atractive", precizeaza Cornelia Bumbacea, partener al E & Y Romania.

×
Subiecte în articol: economic