x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Eurostat: Economia României a crescut în trimestrul I cu 0,3%, în ritm anual

Eurostat: Economia României a crescut în trimestrul I cu 0,3%, în ritm anual

13 Mai 2011   •   13:05

România a înregistrat în primul trimestru din 2011 o creştere a Produsului Intern Brut în ritm anual de 0,3%, conform unei estimări preliminare publicate astăzi de Oficiul european pentru Statistică (Eurostat).

În timp ce Uniunea Europeană şi zona euro au înregistrat, în perioada ianuarie-martie 2011 comparativ cu perioada similară din 2010, o creştere a PIB de 2,5%, Grecia şi Portugalia au fost singurele state membre ale UE care au înregistrat în primul trimestru o scădere a Produsului Intern Brut în ritm anual, de 4,8% şi, respectiv, 0,7%. Cele mai semnificative creşteri ale economiei au fost înregistrate de Estonia (8%), Lituania (6,8%), Finlanda (5,2%) şi Germania (4,8%).

În ceea ce priveşte datele privitoare la evoluţia PIB în primul trimestru din 2010, comparativ cu trimestrul precedent, Uniunea Europeană şi zona euro au înregistrat o creştere de 0,8%. Doar Portugalia a înregistrat o scădere trimestrială a PIB, de 0,7%. În cazul României, PIB-ul a crescut cu 0,6% în primul trimestru, comparativ cu precedentele trei luni.

Cele mai semnificative creşteri ale economiei au fost înregistrate de Lituania (3,5%), Estonia (2,1%) şi Germania (1,5%).

×