x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Fabrica Airbus de la Brașov ar putea fi vândută unui producător de componente auto german

Fabrica Airbus de la Brașov ar putea fi vândută unui producător de componente auto german

01 Feb 2022   •   15:19
Fabrica Airbus de la Brașov ar putea fi vândută unui producător de componente auto german

Producătorul german de componente auto Muhr und Bender (Mubea) vrea să achiziționeze unele dintre uzinele care construiesc componente pentru avioanele Airbus, scrie DPA.

Airbus confirmă că a primit o ofertă convingătoare din partea Mubea pentru fabricile Premium Aerotec de la Augsburg şi Varel - Germania şi cea de la Braşov - România. 

"Oferta include un plan detaliat pentru menținerea pe termen lung a locurilor de muncă şi permite crearea unei companii germane competitive", arată Airbus.

Premium Aerotec din Germania produce componente pentru avioanele comerciale şi militare, la Augsburg şi Varel, în apropiere de Bremen, şi înregistrează pierderi. 

După lungi negocieri, între patronatul Airbus și confederația sindicală IG Metall, s-a ajuns la un acord cu privire la măsurile necesare pentru protejarea locurilor de muncă şi a facilităţilor de producţie. Vânzarea Premium Aerotec nu se va putea încheia dacă IG Metall se va opune.

Airbus are în România Airbus Helicopters România şi Premium Aerotec în Braşov şi Airbus Defense and Space în Bucureşti. 

×
Subiecte în articol: airbus brasov mubea