x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Falși apicultori? Tot ce trebuie să știi despre MIEREA FALSIFICATĂ. Ce TESTE trebuie să faci

Falși apicultori? Tot ce trebuie să știi despre MIEREA FALSIFICATĂ. Ce TESTE trebuie să faci

14 Dec 2015   •   13:53
Falși apicultori? Tot ce trebuie să știi despre MIEREA FALSIFICATĂ. Ce TESTE trebuie să faci

Mierea de albine este un produs alimentar complex care poate fi destul de uşor falsificat prin o mulţime de procedee si tehnici clasice sau moderne. Cum să ne asigurăm că mierea este naturală? Mai ales că se folosește în multe retete romanesti...

Mierea este unul dintre cel mai frecvent falsificate produse alimentare. În general, falsificarea mierii se realizează prin hrănirea cu zahar a albinelor, însă poate fi supusă şi la alte tipuri de falsificări, mult mai nocive.

Astfel, pentru mărirea consistenţei se foloseşte amidon sau diverşi hidrocoloizi, pentru corectarea gustului şi aromei sunt utilizaţi diverşi îndulcitori sintetici (zaharină, ciclamaţi, aspartam) sau aromatizanţi naturali sau sintetici. Falsificarea culorii se poate realiza cu caramel sau culori de anilină, iar pentru a se mări durata de păstrare se apelează la diverşi conservanţi cum sunt: acidul salicilic, boric, benzoic şi sărurile lor.

Citește și ALIFIA miraculoasă din vremea dacilor, care VINDECĂ ORICE RANĂ

De cele mai multe ori, pentru a creste cantitatea de miere producatorii folosesc sirop de porumb, zahar invertit, gelatina si apa.

Trebuie ştiut că nu există metode simple şi sigure prin care să se garanteze autenticitatea mierii. Dacă dorim sa fim siguri, singura cale este aceea a analizelor de laborator. Totuşi, pentru a reduce riscurile consumului de miere falsificată, în condiţiile în care nu testam produsul la un laborator, putem face cu uşurinţă următoarele teste: 
.......................

Citește continuarea pe ANTENA SATELOR

×