x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Fermierii care îndeplinesc această condiție, vor primi subvenția APIA în 2017

Fermierii care îndeplinesc această condiție, vor primi subvenția APIA în 2017

18 Sep 2017   •   17:36
Fermierii care îndeplinesc această condiție, vor primi subvenția APIA în 2017

Începând cu data de 16 octombrie, încep transferurile pentru avansul subvențiilor APIA aferente anului 2017, pentru cei care au depus cererea unică la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Sigura condiție pentru ca fermierii să intre în posesia banilor este ca aceștia să treacă de controalele și verificările, pe care inspectorii APIA trebuie să le finalizeze pentru autorizarea dosarelor.

”Am solicitat în scris să se ia o decizie la Comisia Europeană, astfel încât în avansul pentru subvenții din toamnă să fie mai mare, să fie la 70%, iar subvențiile să se dea la timp. În acest an vă spunem că vor începe să fie distribuite la fermieri de la 15 octombrie. Este sâmbătă, este duminică, dar noi trebuie să lucrăm (…) legătura cu fermierul este extrem de importantă. Eu am un program foarte clar stabilit, care trebuie dus la îndeplinire, și anume acela de a termina până la 1 octombrie toate controalele în teren, în așa fel încât 16 octombrie să fie prima zi de transfer a sumelor către fermieri”, a spus Ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Anul acesta, eșantionul de fermieri care au intrat la verificările APIA este unul semnificativ. Astfel, dacă inițial s-a anunțat că numărul producătorilor extrași de softul informatic pentru verificări este de 104.146 pentru anul 2017, ulterior, s-au suplimentat listele cu încă aproximativ 12.000 de exploatații. Acestea din urmă...............................

Află toate detaliile AICI

×