x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Finanţări nerambursabile pentru microîntreprinderile din regiunea Vest

Finanţări nerambursabile pentru microîntreprinderile din regiunea Vest

21 Mai 2019   •   16:49
Finanţări nerambursabile pentru microîntreprinderile din regiunea Vest

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest acordă microîntreprinderilor, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, finanţări nerambursabile de maximum 200.000 de euro.

Este necesară o cofinanţare de minimum 10% din partea solicitantului.

Valoarea minimă eligibilă a unui proiect este 25.000 de euro.

Regiunea Vest dispune de o alocare financiară de 10,77 milioane euro în cadrul acestui apel de proiecte, iar condiţiile specifice de accesare a fondurilor nerambursabile sunt precizate în Ghidul solicitantului, disponibil pe site-ul ADR Vest.

Instituţia a organizat marţi, la Reşiţa, un seminar de informare în acest sens.

"Se vor finanţa doar anumite domenii de activitate, care sunt anexă la Ghidul solicitantului. Unele dintre acestea sunt punctate mai mult în cadrul etapei de evaluare tehnică şi financiară, accentul fiind pus pe domeniul de producţie", a declarat directorul Direcţiei de Evaluare şi Suport Implementare din cadrul ADR Vest, Georgiana Radac, potrivit Agerpres. 

Sunt eligibile firmele care au cel puţin un an de la înfiinţare şi profit înregistrat în ultimul an fiscal, finanţarea fiind destinată firmelor care au între unul şi nouă angajaţi, pentru investiţii localizate în mediul urban. 

Astfel de seminarii vor fi organizate în toată regiunea de vest a ţării. La Reşiţa a avut loc primul seminar de acest gen, urmând ca miercuri să aibă loc la Deva, iar săptămâna viitoare, la Arad şi Timişoara. Ghidul solicitantului este public, iar proiectele pot fi depuse începând cu data de 8 iulie, timp de patru luni, adică până în 8 noiembrie 2019, selecţia urmând a se face pe principiul competitiv, în funcţie de punctajul obţinut. 

×