x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Florin Cîțu propune SOLUȚII pentru creșterea veniturilor tuturor românilor în 2022

Florin Cîțu propune SOLUȚII pentru creșterea veniturilor tuturor românilor în 2022

14 Feb 2022   •   12:49
Florin Cîțu propune SOLUȚII pentru creșterea veniturilor tuturor românilor în 2022
Sursa foto: Lucian Alecu

Președintele PNL, Florin Cîțu, recomandă creșterea veniturilor românilor în 2022 prin scăderea contribuțiilor la bugetul de stat. El spune că soluția vine din reducerea TVA și a CAS-ului. În plus, ”Avem 14 miliarde de euro gratis de la UE", precizează liderul liberal.

”Lecțiile pe care le-am aplicat în 2020 au dus la cea mai rapidă revenire a economiei în 2021. Așa propun și acum, măsuri prin care creștem veniturile tuturor românilor, va fi complicat spre imposibil pentru PNL să susțină o măsură care crește veniturile doar în sistemul bugetar. De aceea, trebuie să venim cu o soluție care să crească veniturile tuturor românilor . Pentru toți angajații din România, aceasta este o soluție, scăderea contribuțiilor.” a declarat Florin Cîțu.

În opinia sa, sursele de finanțare trebuie găsite în Planul Național pentru Redresare și Rezilientă. 

”Avem 14 miliarde de euro gratis de la UE, mai avem încă vreo 14 din împrumuturi cu 0,15%. Deci resurse la buget sunt! Când am construit bugetul anul trecut aveam simulări pentru a reduce contribuțiile din acest an, până în 2024, pentru că știam deja că vin resursele, deci nu este o idee nouă, ceva ce n-a fost calculat, a fost luat în calcul și scopul este de a ajuta toți românii care astăzi lucrează în România, nu doar pe cei din sistemul bugetar”. 

Liderul PNL dă exemplu anul 2106, când scăderea TVA de la 24% la 20% a dus la scăderea inflației cu 4 puncte procentuale. ”Dacă vrem să ajutăm rata inflației, venim cu această soluție foarte bună și scade imediat rata inflației”.

Totodată, acesta preconizează o criză majoră dacă nu au fost învățate lecțiile din 2008.

”Vom vedea ce discutăm în coaliție, eu am dat soluția ca economist. Cine ignoră lecțiile crizei din 2008 o să fie responsabil pentru o criză majoră în perioada următoare. Acestea au fost propuneri din partea unui economist care a trăit și criza din 2008 și care a rezolvat criza din 2020 foarte bine. Acum, dacă opiniile acestui economist sunt ignorate, trebuie să ne asumăm răspunderea. Bineînțeles că vom discuta și în coaliție, vreau să văd ce propuneri vin de la Ministerul Finanțelor în primul rând” spune Florin Cîțu. 

 

 

 

×
Subiecte în articol: florin citu salarii scadere contributii