x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie FMI a revizuit în scădere perspectivele de creştere economică, inclusiv în zona euro

FMI a revizuit în scădere perspectivele de creştere economică, inclusiv în zona euro

19 Apr 2022   •   21:30
FMI a revizuit în scădere perspectivele de creştere economică, inclusiv în zona euro

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere, marţi, previziunile de creştere economică la nivel mondial şi în zona euro, ca efect al războiului din Ucraina, şi a avertizat că inflaţia va persista, informează cotidianul Le Figaro.

La nivel mondial, creşterea economică ar urma să fie de 3,6% anul acesta, în scădere cu 0,8% comparativ cu estimările anterioare.

Războiul din Ucraina şi sancţiunile impuse Rusiei generează "unde seismice" la nivel economic, avertizează experţii FMI.

Pentru zona euro, Fondul Monetar Internaţional prognozează o creştere economică de 2,8% în 2022, cu 1,1% mai puţin decât estimarea anterioară, cea din ianuarie.

Inflaţia în zona euro ar putea depăşi 12% în zona euro anul acesta, conform estimărilor experţilor FMI, citaţi de cotidianul Le Monde.

Statele Unite ar urma să înregistreze o creştere economică de 3,7%, în scădere cu 0,3%, iar creşterea econoică a Chinei este estimată a fi de 4,4%, în scădere cu 0,4% comparativ cu previziunile precedente.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: fondul monetar international