x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Fondul Proprietatea a rămas fără administrator: Curtea de Apel Bucureşti a anulat numirea Franklin Templeton

Fondul Proprietatea a rămas fără administrator: Curtea de Apel Bucureşti a anulat numirea Franklin Templeton

de Daniel Ionaşcu    |    10 Oct 2012   •   14:12
 Fondul Proprietatea a rămas fără administrator: Curtea de Apel Bucureşti a anulat  numirea Franklin Templeton
Sursa foto: Dragos Savu/Intact Images

Curtea de Apel Bucureşti a anulat miercuri numirea companiei americane Franklin Templeton ca administrator al Fondului Proprietatea, scrie Agerpres care citează surse.

În 21 decembrie 2011, în cadrul unui litigiu cu avocata Ioana Sfîrâială - acţionar al Fondului Proprietatea - Tribunalul Bucureşti a constatat nulitatea absolută a hotărârilor AGA prin care, în data de 6 septembrie 2010 a fost modificat actul constitutiv, iar Franklin Templeton a fost numit administratorul Fondului Proprietatea.
Fondul Proprietatea a contestat decizia la Curtea de Apel Bucureşti. Instanţa a respins azi recursul  menţinând astfel decizia din decembrie 2011 a Tribunalului Bucureşti. Decizia este irevocabilă.

La ora 13.02, acţiunile FP au fost suspendate de la tranzacţionare pe Bursa de Valori Bucureşti.
Fondul a fost creat în 2005 pentru despăgubirea cetăţenilor ale căror proprietăţi au fost confiscate de fostul regim comunist. ?n urma licitaţiei internaţionale anunţate în decembrie 2008, Franklin Templeton Investments a preluat oficial rolul de manager de investiţii şi administrator unic al Fondului pe 29 septembrie 2010.

Fondul are participaţii importante la toate companiile importante din România, în special din sectorul energetic: Petrom, Hidroelectrica, Transelectrica Romgaz, cele două Distrigazuri, distribuţiile de energie electrică de la Electrica.

×