x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ford va produce anul viitor minim 20.000 de vehicule la Craiova

Ford va produce anul viitor minim 20.000 de vehicule la Craiova

08 Sep 2009   •   00:00

Ford va realiza în 2010 un număr de 20-30.000 de maşini la fabrica de la Craiova, potrivit lui John Fleming, preşedintele Ford Europa, care a participat la festivitatea asamblării primului autovehicul la această uzină.
El a mai spus că cei 3.900 de angajaţi actuali sunt suficienţi pentru a asigura producţia Ford la Craiova până în 2011, a declarat preşedintele Ford Europa, John Fleming. În plus, la Craiova se vor produce vehicule Ford Transit Connect în întregime după primul trimestru al anului viitor.
"Vom finaliza atelierul de caroserie până la sfârşitul acestui an, iar atelierul de vopsitorie va fi funcţional spre sfârşitul primului trimestru din 2010.(...) După acest moment toate vehiculele Transit Connect vor fi produse intregral aici", a spus Fleming.

Primul autovehicul asamblat de grupul american Ford la Craiova, un Ford Transit Connect de culoare albă, a ieşit, marţi, de pe linia de fabricaţie. Maşinile sunt aduse de la o fabrică din Turcia, Kocaeli, sub formă de colecţii CKD (Complete Knock Down) şi sunt asamblate în uzina de la Craiova. Ford Transit Connect este un vehicul comercial uşor.
Fleming a precizat că până la sfârşitul acestui an uzina Ford din Craiova va produce 1.000-2.000 de maşini.

CE VA CONSTRUI?
Varianta pentru pasageri a utilitarei Transit Connect, denumită Ford Turneo Connect, este şi ea în planurile Ford pentru Craiova, dar o decizie concretă despre această versiune va putea fi luată în a doua parte a anului viitor. Întrebat ce automobil va produce Ford la Craiova, Fleming a reiterat că maşina va fi una care vine pe un segment alb pe piaţă şi care va îndeplini funcţiile mai multor tipuri de vehicule.
"La fel ca şi F-Max, modelul pe care îl vom produce aici va acoperi nevoile mai multor categorii de public. (...) Tot ce pot să vă spun este că nu va fi nici Ford Fiesta şi nici Ford K", a spus Fleming.

×
Subiecte în articol: economic