x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Franks: Dobânda pentru împrumutul acordat României va fi de 3,5% pe an

Franks: Dobânda pentru împrumutul acordat României va fi de 3,5% pe an

25 Mar 2009   •   00:00

Împrumutul de 12,95 miliarde euro acordat României de Fondul Monetar Internaţional (FMI) va avea o dobândă de aproximativ 3,5% pe an, a declarat, astăzi, şeful misiunii din România, Jeffrey Franks, citat de Mediafax. El a arătat că dobânda depinde de referinţele de pe pieţele internaţionale la care se adaugă o marjă, calculată în funcţie şi de valoarea împrumutului atras de fiecare ţară.

"Pentru România, dobânda va fi în jur de 3,5% pe an, în acord cu actualele condiţii de piaţă", a spus Franks. România a convenit asupra unui acord stand-by pe doi ani cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro. FMI a anunţat, în această dimineaţă, că delegaţia care a negociat cu oficialii de la Bucureşti a convenit asupra un acord stand-by pe doi ani cu autorităţile din România pentru un împrumut de 12,95 miliarde de euro, parte a unui pachet de sprijin financiar multilateral.

Împrumutul acordat de FMI va fi obţinut în tranşe până la sfârşitul anului 2010, iar rambursarea se va face treptat până în 2015.

×
Subiecte în articol: economic