x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Franța și Germania vor unificarea mai rapidă a piețelor de capital din UE

Franța și Germania vor unificarea mai rapidă a piețelor de capital din UE

14 Noi 2022   •   09:21
Franța și Germania vor unificarea mai rapidă a piețelor de capital din UE
Sursa foto: Rawpixel/Getty Images/iStockphoto

Este nevoie grăbirea măsurilor pentru uniunea piețelor de capital din UE, mai ales pentru finanțarea tranziției verde și digitale, transmit guvernatorii băncilor centrale ale Germaniei și Franței, scrie Reuters.

"Europa se a flă în mijlocul unei crize: războiul Rusiei împotriva Ucrainei, criza energetică, inflaţia. Scriem astăzi cu o singură convingere: unitatea noastră a devenit mai dificilă dar esenţială. Şi ceea ce este valabil pentru Europa ca întreg, este valabil în primul rând pentru prietenia franco-germană: a ne divizia ar însemna condamnarea noastră", transmit François Villeroy de Galhau, guvernatorul Banque de France şi Joachim Nagel, șeful Bundesbank. 

Această inițiativă a fost lansată în 2015 pentru diversificarea surselor de finanțare și împărțirea riscurilor din sectorul privat. 

"Trebuie să facem mai mult decât să accelerăm tranziţia noastră energetică, şi de aceea avem nevoie de resursele financiare oferite de uniunea pieţelor de capital. Finalizarea pieţelor de capital este cu siguranţă o cursă pe termen lung. Pentru a avea succes este important să alegem acum direcţia corectă", au afirmat aceștia, precizând că UE trebuie să își crească atractivitatea pentru investitorii locali şi străini.

 

×
Subiecte în articol: piete de capital ue