x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Fraudă de 62 de milioane de euro

Fraudă de 62 de milioane de euro

de Daniela Ivan    |    02 Iun 2009   •   00:00

PetromService a fraudat statul român cu 62 de milioane de euro în urma tranzacţiei prin care Petrom a preluat Petrom Service .

"ANAF a finalizat controlul la Petrom Service în data de 10 mai deoarece s-a grăbit să se înscrie la masa credală", ne-au declarat surse din instituţie. PetromService a cerut ANAF returnarea TVA în valoare de 62 de milioane de euro, iar în 13 zile Finanţele conduse de fostul ministru Varujan Vosganian au aprobat acestă returnare record. Ulterior, Tribunalul Bucureşti a declarat Petrom Service în procedură de insolvenţă iar unul din efecte este blocarea conturilor companiei.

Faptul că Tribunalul a admis cererea de insolvenţă nu înseamnă automat faliment, dar compania e obligată să-şi plătească datoriile. Dacă n-o face, administratorul special trece la lichidare, adică  activele companiei sunt scoase la vânzare.

Vestea proastă pentru creditori, deci şI pentru stat, este că din actualul PSV, fosta Petromservice, n-a ramas mare lucru. Grosul companiei, adică trei divizii din patru, s-a vândut la începutul lui 2008 către Petrom pentru 328 milioane de euro.

×
Subiecte în articol: economic