x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Garda si Vama surse de coruptie

Garda si Vama surse de coruptie

17 Apr 2004   •   00:00

Un numar de 68 de comisari ai Garzii Financiare si 107 lucratori vamali sunt monitorizati in prezent de organele de control.

Acestia sunt banuiti de acte de coruptie si frauda. Pe langa preconizatele schimbari ale metodelor de control prin introducerea Codului de Conduita si a Ghidului Controlului, la intalnirea de ieri cu oamenii de afaceri, intreprinzatorii romani s-au plans ministrului Ionel Blanculescu de controalele repetate la care sunt supuse doar anumite firme.

Controale

„Da, unele firme se pare ca au fost supuse unor controale mult mai frecvente decat altele, iar uneori a aparut si un exces de zel fata de unele societati, mai ales din domeniul textil", a declarat ministrul Controlului, Ionel Blanculescu. Demnitarul a mai precizat ca in acest moment, Vama si Garda Financiara se afla in plina reorganizare, iar la mijlocul lunii mai peste 50% din posturile judetene ale sefiilor Garzii vor fi scoase la concurs.

Catalin Budescu


Maldar de dosare

Autoritatea Nationala de Control a trecut la verificarea a peste 7.100 de dosare cuprinzand cazuri suspecte de acte de corupie si frauda fiscala. Sesizarile cuprinse in aceste dosare sunt facute in perioada 2001-2003. Dintre acestea 212 dosare sunt preluate de la Autoritatea pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului, 593 de la Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, 833 de dosare de la Autoritatea Nationala a Vamilor, iar 5.536 reprezinta sesizari penale transmise de catre Garda Financiara.

×
Subiecte în articol: economic