x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Gaz de France se privatizează

Gaz de France se privatizează

21 Dec 2007   •   00:00

Statul francez a scos la privatizare compania Gaz de France. Joi dimineaţă a fost publicat in Jurnalul Oficial francez un decret in care se precizează că "s-a decis să se procedeze la transferul din sectorul public in cel privat a societăţii Gaz de France SA".





Statul francez a scos la privatizare compania Gaz de France. Joi dimineaţă a fost publicat in Jurnalul Oficial francez un decret in care se precizează că "s-a decis să se procedeze la transferul din sectorul public in cel privat a societăţii Gaz de France SA". Privatizarea este necesară pentru a se putea realiza fuziunea cu Suez. Statul francez deţine 80% din acţiunile GdF şi trebuie să işi scadă participaţia pănă la 35%.
Atăt Gaz de France, căt şi Suez sunt prezente in Romănia. Gaz de France deţine Distrigaz Sud, unul dintre cei doi distribuitori de gaze naturale. GdF a mai depus oferte pentru construcţia grupurilor de la termocentralele Doiceşti, Galaţi, Borzeşti. In acelaşi timp, grupul Suez este prezent pe piaţa romănească prin Electrabel. Aceasta a fost selectată pentru construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, a anunţat că va construi o termocentrală de 1.600 MW capacitate instalată la Constanţa şi a depus proiecte pentru Doiceşti, Galaţi şi Borzeşti.

×
Subiecte în articol: economic gaz france