x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Gaze - Conducta Nabucco are consultant

Gaze - Conducta Nabucco are consultant

13 Aug 2004   •   00:00

ABN AMRO Bank N.V. a fost angajata in calitate de consultant financiar al Proiectului magistralei de gaze "Nabucco", care urmeaza sa conecteze regiunea Marii Caspice si Orientul Mijlociu cu Europa, ca o alternativa la oferta rusa.

ADRIAN N. IONESCU

Consortiul Nabucco Company Pipeline Study GmbH (NCPS), fondat in martie 2004, pentru a analiza constructia conductei, a semnat recent cu banca olandeza o scrisoare de angajament, in virtutea careia consultantii ABN Amro vor elabora structura optima de finantare a proiectului, in valoare de 4,4 miliarde euro, stabilind inclusiv raportul optim dintre credit si capitalul propriu. Studiul de fezabilitate va fi finalizat in 2005 si va costa 3,3 milioane de euro, jumatate din suma provenind dintr-un imprumut nerambursabil acordat de Uniunea Europeana.

PRIN ROMANIA. Dupa stabilirea modelului de finantare a constructiei conductei, misiunea NCPS va continua cu crearea de facilitati adecvate pentru investitori, coordonarea tuturor activitatilor de marketing si cu negocierea contractelor cu potentialii beneficiari ai serviciilor de transport.

Conducta va avea o lungime de 3.400 de kilometri, cea mai mare parte (aproape 2.000 de kilometri) aflandu-se pe teritoriul turc, iar in Romania - aproximativ 500 de kilometri. Potrivit reprezentantilor Transgaz, conducta Szeged - Arad, deja construita de Ungaria si Romania, ar putea fi folosita in proiectul Nabucco.

×
Subiecte în articol: economic