x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Germania vrea să prelungească restricţiile pentru muncitorii in Est

Germania vrea să prelungească restricţiile pentru muncitorii in Est

29 Apr 2009   •   00:00

Berlinul a cerut Uniunii Europene să prelungească cu doi ani restricţiile privind angajarea de muncitori proveniţi din cele opt state care au intrat în UE în 2004, relatează AFP. Eestricţiile urmau să dispară de la 1 mai, dar cei 15 vechi membri ai UE pot cere o derogare suplimentară de doi ani dacă demonstrează că sosirea masivă de noi muncitori imigranţi perturbă funcţionarea pieţei interne a muncii.



Cererea germană a fost transmisă luni la Bruxelles, potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului Muncii. Ea se referă la cetăţenii din Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Lituania, Letonia şi Estonia. Statele membre pot astfel să limiteze cel puţin până în 2011 accesul muncitorilor proveniţi din România şi Bulgaria, care au aderat la UE în 2007.

Cererea de prelungire intervine în timp ce rata şomajului în Germania a crescut în mod neaşteptat în martie a.c., potrivit cifrelor Agenţiei federale pentru ocuparea forţei de muncă. Rata şomajului a crescut cu 0,1 %, ajungând la 8,6 %. Aproximativ 3,586 milioane de persoane erau în căutarea unui loc de muncă în martie, respectiv cu 34.000 mai mult decât în februarie.

×
Subiecte în articol: economic