x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Gheţea: Prima Casă reîncepe de luni

Gheţea: Prima Casă reîncepe de luni

05 Mar 2010   •   00:00

Programul "Prima Casă 2" va începe săptămâna viitoare pentru achiziţionarea de locuinţe vechi şi noi, urmând ca procedurile pentru construcţia de locuinţe în asociere să fie aprobate în următoarele două săptămâni, a declarat preşedintele ARB, Radu Gheţea.



"Cred că săptămâna viitoare se poate vorbi de continuarea programului Prima Casă de achiziţionare de locuinţe vechi şi noi", a spus Gheţea. Normele pentru construcţia de locuinţe în asociere vor fi aprobate în zece zile-două săptămâni.

Potrivit modificărilor programului adoptate de Guvern în luna februarie, creditul pentru cumpărarea unei locuinţe prin "Prima Casă" va fi garantat în limita a 60.000 euro, pentru imobile vechi ori deja începute, şi 70.000 euro, pentru locuinţe cu lucrări încă neîncepute, iar cumpărătorii organizaţi în asociaţii vor avea o garanţie de câte 75.000 euro, tot pentru case noi. Anterior modificării, creditele bancare contractate prin acest program pentru locuinţe, indiferent de anul construcţiei, au fost garantate de stat în limita a 60.000 euro.
Fondul Naţional pentru Garantarea Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a anunţat, joi, că a repartizat plafonul de 700 milioane de euro celor 21 de bănci care au transmis oferte de participare la programul "Prima Casă", cele mai mari fonduri fiind alocate BCR şi BRD.

Pentru cea de-a doua etapă a Programului "Prima Casă" au trimis oferte de participare 21 de bănci, valoarea totală a plafonului solicitat depăşind cu aproximativ 50% plafonul total, de 700 de milioane de euro, alocat pentru anul 2010

×
Subiecte în articol: redactie