x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Gigantul sud-corean KOGAS vrea să ne construiască terminalul de gaze lichefiate de la Constanţa

Gigantul sud-corean KOGAS vrea să ne construiască terminalul de gaze lichefiate de la Constanţa

de Daniel Ionaşcu    |    23 Noi 2011   •   12:14
Gigantul sud-corean KOGAS vrea să ne construiască terminalul de gaze lichefiate de la Constanţa

Korea Gas Corporation, un gigant cu afaceri de 15 miliarde de euro, vrea sa construiasca printr-o subsidiara terminalul de gaze lichefiate pe care Romania intentioneza sa il realizeze la Constanta pentru a aduce gaze din zona caspica.
Kang Ki Chang, presedintele KOGAS Tech, si-a inceput discursul cu o prezentare denumita "partenerul ideal pentru proiectul AGRI".

Acesta este un proiect care presupune pomparea de gaz azer pana in Georgia, unde sa fie lichefiat. De aici ar trebui sa fie transportat cu metaniere peste Marea Neagra, la Constanta. Aici, intr-un terminal specializat, va fi regazeificat si transportat prin conducte.

Potrivit reprezentantilor KOGAS, la o capacitate anuala de 4 miliarde de metri cubi, terminalul de la Constanta va costa 4,97 miliarde de euro. Constructia unui terminal dureaza 44 de luni de la inceperea studiului de fezabilitate, insa Romania are deja in curs de realizare o astfel de cercetare. Terminalul de la Constanta va avea ca investitor producatorul roman de stat Romgaz.

In Coreea de Sud 15% din energie este produsa din gaze lichefiate, importate pe mare. Japonia este cel mai mare importator mondial de gaze naturale lichefiate, insa KOGAS este cel mai mare cumparator din lume si singurul vanzator de gaze din tara. Compania importa gazul din Qatar, Oman, Yemen, Egipt, Malaiezia, Indonezia si insula Sahalin din Rusia.

×