x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Gripa gainilor loveste turismul

Gripa gainilor loveste turismul

03 Feb 2004   •   00:00

Temerile privind potentialul cost economic al epidemiei asiatice de gripa aviara cresc, dupa depistarea unui caz posibil de transmitere a virusului intre oameni, dar vulnerabilul sector turistic a inregistrat deocamdata un numar scazut de anulari ale rezervarilor.
Actiunile firmelor thailandeze au scazut la bursa dupa aparitia informatiei ca doua surori vietnameze care au decedat din cauza gripei aviare ar fi putut fi contaminate de fratele lor.
Deocamdata, Organizatia Mondiala a Sanatatii nu a putut preciza cu certidudine care a fost cauza decesului celor doua. In schimb, OMS a anuntat ca virusul H5N1 al gripei aviare ar putea sa se combine cu virusul gripei umane, ucigand astfel milioane de oameni si depasind cu mult impactul Sindromului Respirator Acut Sever (SRAS).
Deocamdata, numarul anularilor cauzate de epidemia de gripa aviara este relativ scazut. Doi touroperatori francezi si pana la 1.000 de cetateni niponi si-ar fi anulat programele turistice din Vietnam, conform informatiilor actuale.
Un important operator turistic din Shanghai a semnalat ca rezervarile pentru tari afectate de gripa ca Vietnam si Thailanda s-au rarit, iar alti oficiali din sector au indicat ca se asteapta la anulari ale rezervarilor in saptamanile urmatoare.
FLORINA ZAINESCU

×
Subiecte în articol: economic