x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Guvernul a alocat ministerului condus de Elena Udrea cu 300 de milioane de lei mai mult decât stabilise iniţial

Guvernul a alocat ministerului condus de Elena Udrea cu 300 de milioane de lei mai mult decât stabilise iniţial

25 Noi 2011   •   16:41

Proiectul de buget de stat aprobat vineri de guvern prevede sume suplimentare pentru Ministerul Culturii si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) si mai putini bani pentru Ministerul Economiei, comparativ cu forma initiala a proiectului publicat de Ministerul Finantelor Publice (MFP).

Potrivit datelor prezentate la finalul sedintei de guvern de ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, MDRT a primit in plus peste 300 de milioane de lei fata de propunerile initiale, respectiv 3,45 miliarde lei comparativ cu 3,1 miliarde lei. In executia preliminata pe 2011 alocarea MDRT este de 3,44 miliarde lei.

Ialomitianu a explicat ca majorarea bugetului MDRT a luat in calcul faptul ca parlamentarii si primarii au cerut continuarea programelor de investitii.

De asemenea, fata de propunerile initiale, bugetul Ministerului Culturii a fost suplimentat de la 600 milioane lei la 713 milioane lei, dar este mai mic fata de bugetul pe 2011, de 802 milioane lei.

In schimb, fata de proiectul initial al bugetului pe 2012, alocarea pentru Ministerul Economiei a scazut de la 1,67 miliarde lei la 1,4 miliarde lei. In 2011, bugetul MECMA este de 1,6 miliarde lei.

Ialomitianu a mai spus ca in bugetul MFP, cheltuielile proprii ale institutiei scad cu 6%, dar este prevazuta o suma de 533 milioane lei pentru despagubiri, pentru fostii proprietari deposedati abuziv de regimul comunist, in conditiile in care cota de actiuni detinute de MFP la Fondul Proprietatea se apropie de zero.

×