x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Guvernul a aprobat disponibilizarea a 1.300 de angajaţi din companiile energetice

Guvernul a aprobat disponibilizarea a 1.300 de angajaţi din companiile energetice

27 Iul 2011   •   10:41

Executivul a dat unda verde procedurilor de disponibilizare in acest an pentru 1.300 de angajati din trei companii energetice controlate de Ministerul Economiei, persoanele concediate urmand sa primeasca, pana in 2014, indemnizatii de somaj si venituri de completare.

Decizia a fost luata prin hotarare aprobata in sedinta de miercuri a Executivului.

Conform listei aprobate de Guvern, Compania Nationala a Huilei va disponibiliza 900 de angajati, Termoelectrica va renunta la 300 salariati, iar Electrocentrale Deva va concedia 100 de persoane.

Salariati disponibilizati vor beneficia de prevederile Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 116/2006 privind protectia sociala acordata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate ca urmare a restructurarii si reorganizarii unor societati comerciale cu capital majoritar de stat, precum si a societatilor comerciale si regiile autonome subordonate autoritatile administratiei publice locale.

Cuantumul veniturilor de completare va fi calculat diferit, in functie de vechimea in munca.

Guvernul apreciaza ca, in urma acestor disponibilizari, suma cheltuita de la bugetul de stat si cel al asigurarilor de somaj se va ridica la 25 milioane lei. (Mediafax)

×