x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Guvernul va transfera 40 de milioane de euro către Oltchim dacă Diaconescu nu cumpără pachetul de acţiuni

Guvernul va transfera 40 de milioane de euro către Oltchim dacă Diaconescu nu cumpără pachetul de acţiuni

26 Sep 2012   •   17:46
Guvernul va transfera 40 de milioane de euro către Oltchim dacă Diaconescu nu cumpără pachetul de acţiuni

Guvernul va aproba miercurea viitoare o ordonanta de urgenta prin care va transfera companiei Oltchim suma de 40 de milioane euro pentru plata salariilor si repornirea combinatului, bani care vor fi acordati din fondul de privatizare daca Dan Diaconescu nu achita suma pentru pachetul de actiuni.

Ordonanta va fi aprobata miercuri, iar banii vor ajunge in conturile combinatului probabil la finele saptamanii, a declarat miercuri ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, dupa o intalnire cu sindicalistii de la Oltchim la Ministerul Economiei.

Chitoiu a adaugat ca odata cu aprobarea actului normativ va fi notificata si Comisia Europeana cu privire la acest ajutor de stat.

Ministrul Economiei a mentionat ca suma este acordata cu titlu de imprumut, banii urmand sa fie restituiti in cel mult sase luni, la dobanda pietei.

Chitoiu a reamintit ca luni, 1 octombrie, expira termenul pana la care Dan Diaconescu trebuie sa plateasca 45 de milioane de euro pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim.

Referitor la acordarea ajutorului de salvare, presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, a declarat anterior ca termenul pentru primirea unui raspuns de la Comisia Europeana este de 30 de zile, mult mai scurt fata de alte scheme de ajutor.

"In astfel de situatii, raspunsul Comisiei Europene este mult mai rapid, intrucat se presupune ca ai o urgenta, vrei sa tii o companie in viata. Totusi, termenul este de 30 de zile de cand se primeste notificarea", a afirmat Chiritoiu.

Premierul Victor Ponta a afirmat marti ca Guvernul este pregatit sa numeasca un nou management la Oltchim si sa dispuna administrarea speciala a combinatului daca Dan Diaconescu nu achita pana luni pretul pe actiuni, iar in maximum sase luni va relua procesul de privatizare cu un investitor strategic.

×
Subiecte în articol: dan diaconescu privatizare oltchim