x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Helsinki via Focşani pe culoarul Paneuropean IX

Helsinki via Focşani pe culoarul Paneuropean IX

de Adrian Stoica    |    12 Apr 2017   •   16:19
Helsinki via Focşani pe culoarul Paneuropean IX
Sursa foto: MARINELA BRUMAR / AGERPRES FOTO

Astăzi este termenul limită pentru depunerea ofertelor de participare la licitaţiile organizate de către Compania Naţională pentru Infrastructură Rutieră (CNAIR) în vedere elaborării studiilor de fezabilitate pentru construcţia drumului de mare viteză care va lega Bucureştiul de Moldova. Este vorba despre licitaţii cu o valoare estimată de peste 111 milioane de lei, fără TVA.

 

Viitorul drum de mare viteză va fi construit pe ruta Ploieşti-Buzău, -Focşani-Bacău-Paşcani. În luna martie 2015, Compania de Drumuri a anulat o licitaţie pentru revizuirea studiului de fezabilitate pentru autostradă Ploieşti-Buzău-Focşani-Bacău, iar ulterior în Master Planul General de Transport această rută a fost prevăzută ca drum expres pentru a reduce costurile cu circa 25%. Această legătură ar urma să fie realizată până în 2020 şi ar costa 1,5 miliarde de euro. Drumul expres Bucureşti-A3-Ploieşti-Buzău-Focşani-Bacău va face parte din culoarul Paneuropean IX. Având o lungime de 3.400 km, Coridorul Paneuropean IX face legatura între nordul şi sudul Europei, pornind din Helsinki (Finlanda) şi se încheie în Alexandroupolis (Grecia), mergând pe ruta Vyborg-St. Petersburg-Pskov-Gomel-Kiev-Ljubashevka-Chişinău-Bucureşti-Dimitrovgrad.

 

În bugetul de stat din acest an au fost prevăzute sumele necesare pentru plata studiilor de fezabilitate şi plata tuturor avizelor şi acordurilor necesare. 

 

 

×