x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Hidroelectrica, despre intrarea în insolvenţă: "Nu se urmăreşte falimentul sau vânzarea. Este un dezastru de management"

Hidroelectrica, despre intrarea în insolvenţă: "Nu se urmăreşte falimentul sau vânzarea. Este un dezastru de management"

de Veronica Micu    |    19 Iun 2012   •   09:50
Hidroelectrica, despre intrarea în insolvenţă: "Nu se urmăreşte falimentul sau vânzarea. Este un dezastru de management"

Presedintele Consiliului de Administratie al Hidroelectrica, Remus Vulpescu, a explicat, astazi, in cadrul unei conferinte de presa, motivele pentru care societatea a formulat cererea de insolventa.

"Cererea de chemare in judecata este semnata de mine. Unicul scop al cererii este identificarea problemelor cu care se confrunta societatea, identificarea unor solutii, si aplicarea concreta a solutiilor prin intermediul admistratorului judiicar. Ne referim numai la prevederile referitoare la reorganizare, nu avem in vedere nimic asociat cu falimentul, cu vanzarea de active, sau diminuarea unor capacitati de productie, sau asociat cu speculatii ca s-ar urmari nationalizarea companiei sau vanzarea", a declarat Vulpescu, care a precizat ca "este evident ca ceva nu a functionat corect in activititatea Hidroelectrica pana in acest moment'.

"Este un dezastru de management. Cererea este fundamentata foarte clar, exclusiv pe situatia financiara generala a societatii. Procedura nu este o stratagema sau un tertip, este o masura legimita obligatorie. Hidrolectrica nu mai are lichiditati", a mai spus Vulpescu.

Pe 6 iunie 2012, seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu, declara, intr-o conferinta de presa, ca majorarile de pret din contractele bilaterale ale Hidroelectrica renegociate pana in prezent cu beneficiarii sunt prea mici, reducerile de cantitati la fel, dar ca niciuna dintre companii nu a acceptat reducerea duratei contractului.

"Unele dintre optiunile noastre ne-ar putea permite sa tragem o concluzie relativ rapid, altele dupa intalnirea cu board-ul. Sunt optiuni pentru renegociere, pe care varianta o alegem, depinde si de rezultatele economice si de respectarea principiilor de drept. Varianta scurta ar fi sa ne pliem la ofertele facute pana in prezent de acesti beneficiari. Niciunul nu a acceptat reducerea perioadei. Sunt, in opinia noastra, cresteri prea mici de pret si reduceri mici de cantitati. Se poate obtine mai mult pentru Hidroelectrica. Noi va spunem ca derularea acestor contracte poate fi oprita, insa rezilierea ne limiteaza optiunile", spunea atunci Remus Vulpescu.

De asemenea, Vulpescu a precizat ca in negocieri autoritatile romane nu sunt satisfacute de stabilirea unui pret pentru 2012 apropiat de preturile pietei concurentiale.

Hidroelectrica, cel mai mare producator de electricitate din Romania, si-a cerut insolventa in urma cu cateva zile, potrivit unui dosar inregistrat pe 15 iunie la Tribunalul Bucuresti. Instanta a decis ca primul termen de judecata sa aiba loc pe 20 iunie.

×