x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Hotelierii nu-si gasesc cazare

Hotelierii nu-si gasesc cazare

13 Mai 2005   •   00:00

Adunarea Generala a Federatiei Industriei Hoteliere din Romania (FIHR), fiind programata sa se desfasoare in Bucuresti, a fost amanata, pe motiv ca patronii de hoteluri nu au gasit locuri de cazare.

  • de GABRIEL PREDA
  • ECONOMIC/BUSINESS
  • OPINIE. Lipsa locurilor de cazare ar putea fi doar un pretext
    Cum socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, Adunarea Generala a FIHR, anuntata cu surle si trambite pentru ieri, nu a mai avut loc. Programata initial pentru ora 10:00, intrunirea mai-marilor industriei hoteliere autohtone a fost amanata cu o ora. In tot acest timp, pregatirile pentru asigurarea unei bune sonorizari, pentru materialele puse la dispozitia invitatilor, a presei nu mai conteneau. Dupa o ora de asteptare, cand totul parea a fi pus la punct, iar invitatii la locurile lor, a fost anuntata amanarea Adunarii Generale cu aproximativ 45 de zile. Motivul: "Cvorumul nu s-a intrunit. Multi dintre noi nu au mai gasit locuri de cazare. Hotelurile din Bucuresti sunt pline, pentru ca in aceasta perioada se desfasoara si Targul de Constructii, Construct Expo, organizat de Romexpo", a declarat Marin Stancu, presedinte in exercitiu al FIHR. Invitat de onoare al Adunarii Generale a FIHR a fost Marius-Sorin Crivtonecu, secretar de stat al Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, cazut si el "victima" a aglomeratiei bucurestene. "A venit la intrunire si domnul Crivtonecu; ne-am cerut scuze si i-am explicat ce s-a intamplat", a adaugat presedintele Federatiei.

    SCHIMBARE. Invocand motive de sanatate, Marin Stancu a completat ca nu va mai fi presedintele organizatiei, interimatul fiind asigurat de George Turna, prim-vicepresedinte al FIHR. Pentru astazi erau programate si alegerile consiliului de conducere, ale biroului executiv, ale presedintelui Federatiei si pentru comisia de cenzori. "Daca, in total, cu drept de vot erau 159 de membri, au fost prezenti mai putin de 75", a adaugat Marin Stancu.

    LA TELEFON. Incercand sa verificam daca intr-adevar mai sunt sau nu locuri libere la hotelurile din Bucuresti, am aflat ca majoritatea are locuri de inchiriat. Astfel, Hotel Majestic dispune de aproximativ 15 camere de inchiriat, Hotelul Class poate pune la dispozitie sapte camere, Hotel Ambasador are, de asemenea, in jur de 15 camere libere, iar lista poate continua. "Cred ca sunt jocuri de culise. Ma mira faptul ca nu s-au gasut locuri de cazare. Daca ei n-au putut sa gaseasca, din 7.000 de locuri la 30 de hoteluri, cat sunt in Bucuresti, atunci va gasi Federatia Cizmarilor", ne-a declarat Daniel Vasilescu, presedintele Federatiei Patronale din Turism.

    CONTROVERSA
    "Cvorumul nu s-a intrunit. Multi dintre noi nu au mai gasit locuri de cazare. Hotelurile din Bucuresti sunt pline pentru ca in aceasta perioada se desfasoara si Targul de Constructii, Construct Expo, organizat de Romexpo"
    Marin Stancu
    presedinte in exercitiu al FIHR

    ×
    Subiecte în articol: economic