x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie HUNEDOARA /Vor să fie daţi afară

HUNEDOARA /Vor să fie daţi afară

de Monalise Hihn    |    17 Mar 2009   •   00:00

Jumătate din angajaţii de la cele trei filiale ale Arcelor Mittal Steel Hunedoara vor să fie disponibilizaţi. Aici lucrează în prezent 231 de persoane.



Angajaţii care vor părăsi firma vor beneficia de plăţi compensatorii cuprinse între 10.000 şi 25.000 de lei, în funcţie de vechimea în muncă, şi tot pe baza acestui criteriu vor primi între şase şi 24 de salarii, la care se adaugă şi asigurarea medicală. Pe de altă parte, de la Arcelor Mittal Steel Hunedoara vor să fie concediaţi 470 de angajaţi, iar 170 au părăsit deja firma. Aceştia au primit aceleaşi plăţi de care vor beneficia începând cu data de 23 martie şi salariaţii care vor fi concediaţi de la cele trei filiale.

În acelaşi timp, producţia siderurgică este întreruptă la Hunedoara, din lipsă de comenzi. În acest timp, o parte din angajaţi efectuează lucrări de reparaţii, iar restul sunt în concediu de odihnă sau şomaj tehnic. În cursul zilei de astăzi se decide când va fi reluată producţia la Arcelor Mittal Steel Hunedoara. Potrivit directorului Remus Păţan, firma ar avea comenzi pentru două săptămâni.

În prezent, în firmă mai lucrează 1.064 de persoane, iar listele de disponibilizare rămân deschise până la data de 31 martie.

×
Subiecte în articol: economic