x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ikea vinde fabrica din Rusia. Cine va fi noul proprietar

Ikea vinde fabrica din Rusia. Cine va fi noul proprietar

de Redacția Jurnalul    |    27 Mar 2023   •   15:30
Ikea vinde fabrica din Rusia. Cine va fi noul proprietar

Vânzarea fabricii Ikea din Novgorod către compania rusă Invest Plus este aproape de finalizare, producătorul suedez de mobilă retrăgându-se de pe această piață ca urmare a sancțiunilor occidentale, scrie Reuters.

"Procesul de finalizare a tranzacţiei nu este uşor şi va mai dura", transmite Vadim Osipov, proprietarul Invest Plus, care a mulțumit producătorului suedez, autorităților de reglementare din Rusia și Suedia și Ministerului Comerţului şi Industriei de la Moscova.

El precizează că cea mai mare parte a angajaților vor rămâne să lucreze în continuare la fabrică iar producția va fi reluată în următoarele două-trei luni.
"Obiectivul nostru este este să readucem produsele fabricii Novgorod pe piaţa de mobilier din Rusia cât mai curând posibil", a afirmat Osipov.

Invest Plus este un fond de investiții deținut de Vadim Osipov, care conduce și Slotex, producător important de produse laminate de mobilier. 

Ikea și-a închis magazinele și producția din Rusia în martie 2022 iar apoi a anunțat vinderea fabricilor și închiderea birourilor. Ulterior și-a vândut online stocurile. 
 

×
Subiecte în articol: ikea Rusia vadim osipov