x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Imprumut - Bani pentru sectorul minier

Imprumut - Bani pentru sectorul minier

28 Ian 2005   •   00:00

Guvernul Romaniei si Banca Mondiala au semnat ieri un acord de imprumut pe 5 ani, in valoare de 120 de milioane de dolari, destinat sectorului minier, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei si Comertului (MEC).

Banii vor fi folositi pentru finantarea lucrarilor de inchidere a minelor neeconomice complexe, reabilitarea mediului si sprijinirea Agentiei Nationale pentru Dezvoltarea si Implementarea Programelor de Reconstructie a Zonelor Miniere in scopul regemerarii socio-economice a regiunilor miniere afectate de inchiderea minelor. "Semnarea acestui acord de imprumut demonstreaza preocuparea sustinuta a MEC pentru atenuarea impactului social generat de reducerea implicarii Guvernului in sustinerea agentilor economici din subordine", a declarat Ioan Codrut Seres, ministrul Economiei si Comertului.

COSTURI. Inchiderea celor 21 de mine costa 55,3 milioane USD, asistenta tehnica pentru inchiderea lor - 1,4 milioane USD, consultanta privind elaborarea manualelor de inchidere a minelor de sare si uraniu - 0,26 milioane USD, consultanta privind manualul de proceduri de mediu si implementarea managementului de mediu - 0,38 milioane USD iar pentru monitorizarea impactului de mediu pentru minele Calimani si Baia de Ariesi sunt alocati 0,43 milioane USD. Principalele obiective ale regenerarii socioeconomice sunt: acordarea de stimulente firmelor care angajeaza mineri - 8 milioane USD, acordare de granturi.

×
Subiecte în articol: economic