x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie În plină criză financiară, retailerii deschid magazine. Vezi câte centre comerciale sunt în construcţie, în România

În plină criză financiară, retailerii deschid magazine. Vezi câte centre comerciale sunt în construcţie, în România

de Daniela Ivan    |    30 Noi 2011   •   12:40
În plină criză financiară, retailerii deschid magazine. Vezi câte centre comerciale sunt în construcţie, în România

In plina criza financiara, retailerii deschid magazine dupa magazine in Romania. In prezent sunt in constructie 14 mari centre comerciale care totalizeaza 423.000 de metri patrati de spatii noi ce vor fi dati in folosinta pana in 2013.

Romania este o destinatie interesanta pentru investitorii in retail in randul statelor din Europa Centrala si de Sud-Est, potrivit studiului "Barometrul pietei spatiilor comerciale in CEE & SEE", lansat de Jones Lang LaSalle.

"Pot spune ca interesul retailerilor pentru piata din Romania este in crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut. Bucurestiul ramane destinatia preferata de retailerii care sunt interesati sa intre pe piata romaneasca, dar si de cei deja prezenti. Faptul ca in aceasta toamna vedem un numar important de deschideri de centre comeciale, este o dovada clara a cresterii interesului pentru continuarea dezvoltarilor in Romania", a declarat sefa departamentului de retail Roxana Stanciulescu. Aceasta a mai adaugat ca 423.000 de metri patrati sunt acum in constructie in 14 proiecte cu livrare planificate pana pe 2013. Din acestea, 277.000 mp urmeaza sa fie livrati pe piata in acest an. "Aceasta cifra reprezinta 170% din stocul livrat in 2010, printre proiectele majore se numara: Electroputere (71.000 m2), in Craiova, Maritimo Shopping Center (51.000 m2), la Constanta si Colosseum Retail Park (53.000 m2) in Bucuresti.

×