De la inceputul anului si pana in prezent, Oficiul pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor a primit 1.928 de rapoarte privind tranzactii suspecte de spalare de bani.
CATALIN BUDESCU
REZULTATE. Iulian Dragomir seful Oficiului pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor asteapta ca Justitia sa rezolve sesizarile institutiei ce o conduce
|
.
.
In urma controalelor Oficiul a blocat 1,4 milioane de dolari, peste 10 milioane de euro si 17,5 miliarde de lei de la tranzactionare. Cele mai "vulnerabile" sectoare economice, unde s-au intalnit cele mai multe cazuri de spalari de bani, sunt comertul intern prin contrabanda cu produse petroliere, cafea, tutun si sectorul financiar - in frunte cu "vestitele" rambursari ilegale de TVA de la organele fiscale si evaziunea fiscala. Totodata sectorul bancar s-a clasat pe locul trei in acest top. Utilizarea imprumuturilor in alte scopuri decat cele prevazute in contractele de credit si obtinerea de credite prin fapte de coruptie s-au transformat in adevarate tranzactii de spalare de bani.
.
Citește pe Antena3.ro
.
.
.
CONTROALE LA BANCI
|
Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor a efectuat in perioada iulie - decembrie 5 controale impreuna cu inspectorii BNR la diferite banci comerciale. Faptul ca unele dintre acestea nu au respectat reglementarile in vigoare a tras din partea Oficiului amenzi contraventionale insumand 1 miliard de lei, aproximativ 25.260 de euro.
|