x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    07 Dec 2007   •   00:00
ROMPETROL. Daniyar Berlibaiev, vicepreşedinte al KazMunaiGaz, a fost numit preşedintele Consiliului de Administraţie al grupului Rompetrol. Compania asiatică a numit cei opt membri ai Consiliului de Administraţie al Rompetrol, din care şase sunt reprezentanţi ai companiei din Kazahstan. Dinu Patriciu a fost confirmat in funcţia de director general al companiei. (D. I.)


REGIONAL. Romănia doreşte protejarea reţelelor de infrastructură energetică din regiunea Mării Negre. Potrivit lui Dorin Marian, consilier al premierului Călin Popescu Tăriceanu, s-a propus efectuarea unui studiu in ceea ce priveşte interconectarea regională a reţelelor de transport de gaze naturale şi petrol. Astfel, dacă se va opri aprovizionarea intr-o ţară din zonă, presiunea va fi preluată de restul de state din reţea,
astfel incăt furnizarea să nu fie intreruptă. El a mai spus
că există două proiecte pentru construirea de terminale de gaz petrolier lichefiat la Constanţa. (D.I.)


LUXURY SHOW. Obiectele de lux expuse la ediţia din acest an a Luxury Show totalizează 60 de milioane de euro. Potrivit lui George Cojocaru (foto), preşedintele-director general al Romexpo, la această ediţie numărul de vizitatori s-ar putea dubla, ajungănd la 40.000. Cu acelaşi procent se va majora şi valoarea produselor ce urmează a fi văndute la ediţia din acest an a tărgului, care se estimează că va ajunge la 12 milioane de euro. Tărgul se desfăşoară intre
6 şi 9 decembrie la Complexul Expoziţional Romexpo din Bucureşti. (D.I.)


CERTIFICATE DE INREGISTRARE. Ministerul Economiei şi Finanţelor (MEF) şi Registrul Comerţului nu vor elibera certificate de inregistrare fiscală şi respectiv certificate de inregistrae in perioada 7-11 decembrie, ca urmare a relocării unor servere. Situaţia este determinată de mutarea serverelor din incintele provizorii in cele definitive in cadrul lucrărilor de reamenajare a sălilor calculatoarelor de la Direcţia Generală a Tehnologiei Informaţiei (DGTI).


TRENURI SUPLIMENTARE. CFR Călători va introduce, incepănd cu 9 decembrie, 36 de trenuri spre şi dinspre Valea Prahovei in cadrul programului Trenurile Zăpezii. Grupurile formate din minimum zece persoane şi tinerii sub 26 de ani vor beneficia de reduceri de 20% din preţul biletului. De asemenea, reduceri de 25% se vor face pentru călătoriile dus-intors pe relaţii ce au ca destinaţie o staţie de pe secţia Breaza - Braşov sau Vatra Dornei. Aceasta se măreşte cu 2% pentru fiecare opt persoane in plus pănă la grupuri formate din 50 de persoane", se arată in comunicatul instituţiei.

×
Subiecte în articol: economic