x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    11 Dec 2007   •   00:00

LICITAŢIE. CFR vinde prin licitaţie cu strigare la Bursa Romănă de Mărfuri patru terenuri cu o suprafaţă de aproape două hectare din Bucureşti şi unul de aproximativ 2.500 de metri pătraţi din Ploieşti, pe care vrea să obţină minimum 32 de milioane de euro. Preţul de pornire a licitaţiei pentru terenurile din Bucureşti, situate in zona Lujerului, este de 1.606 euro/mp, iar pentru cel din Ploieşti este de 285 de euro/mp. Ofertele vor fi depuse la sediul BRM pănă la data de 24 decembrie.

Â

STUDIU. In ultimii şase ani, numărul mediu de autovehicule care circulă in Bucureşti a scăzut, potrivit unui studiu realizat de Ministerul Transporturilor, deşi numărul maşinilor inmatriculate a crescut semnificativ. Astfel, dacă in iunie 2001 erau in trafic 89.680 de vehicule pe zi, in aprilie 2007 media zilnică a scăzut la 86.928 de maşini. "Este o glumă acest studiu de caz. Este imposibil să avem in anul 2004 mai multe maşini decăt in 2007. Vă rog să analizaţi mai bine datele", a spus Lazslo Borbely, ministrul Lucrărilor Publice. Reprezentanţii Ministerului Transporturilor nu au putut confirma cine a făcut studiul.

Â

DRUMURI. Autorităţile locale au depus aproape 30 de proiecte, in valoare de 400 de milioane de euro, pentru a accesa fonduri europene in vederea reabilitării drumurilor judeţene, a străzilor şi a şoselelor de centură, a declarat Laszlo Borbely (foto), ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor. Banii provin de la Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) şi vor fi alocaţi incepănd cu luna ianuarie 2008. Suma totală care poate fi aloca-tă prin FEDR este de 758 de milioane de euro.

RECORD. Acţiunile Transgaz au fost suprasubscrise in proporţie de 2,833%, potrivit ordinelor centralizate pănă luni. Investitorii au alocat un total de 1,8 miliarde de euro pentru cele 1.177.384 de acţiuni oferite. Fiecare titlu este insoţit de un drept de alocare. Acestea vor putea fi tranzacţionate incepănd cu 19 decembrie, iar cumpărarea unui astfel de titlu va echivala cu achiziţionarea unei acţiuni la momentul listării efective. Tranzacţionarea efectivă cu acţiuni Transgaz va incepe in luna februarie 2008. (D.I.)

INTENŢIE. Cinci intreprinderi mici şi mijlocii doresc să se listeze la Bursa de Valori Bucureşti. Potrivit lui Ovidiu Silaghi, ministrul pentru IMM-uri, acestea se vor lista printr-un program special dedicat firmelor mijlocii, insă nu a precizat cănd va fi acesta lansat. Ministerul va folosi experienţa firmelor din Polonia ce s-au listat pe pieţele de capital. Companiile interesate sunt din domeniile IT, textile, al sucurilor şi apelor minerale. (D.I.)

×
Subiecte în articol: economic